Un rezumat al mai multor cărţi de dezvoltare personală este util să fie concentrat într-un singur articol. Probabil vânzările acestor tipuri de cărţi pot fi puse în pericol, fiind mult mai comod să parcurgi o listă în doar 15 minute.

Obiceiurile şi calităţile oamenilor de succes…

 1. Caută şi găsesc oportunităţi, acolo unde alţii nu văd nimic.
 2. Văd o lecţie, în timp ce alţii văd o problemă.
 3. Sunt concentraţi pe soluţie.
 4. Întotdeauna elimină lucrurile neesenţiale.
 5. Creează conştient şi metodic propriul succes, în timp ce alţii speră că succesul îi va găsi.
 6. Se tem ca oricine altcineva, însă nu se lasă controlaţi sau limitaţi de frică.
 7. Pun întrebările potrivite – acelea care îi pun într-o stare emoţională şi gândire productivă, creativă şi pozitivă.
 8. Foarte rar se plâng din cauza risipei de energie. Cel care reclamă nu face decât să intre într-o stare negativă şi neproductivă.
 9. Nu invinuiesc pe nimeni, pentru că nu văd scopul. Îşi asumă în întregime responsabilitatea pentru acţiunile şi rezultatele lor (sau lipsa acestora).
 10. Chiar dacă nu sunt mai talentaţi decât majoritatea, găsesc întotdeauna căi să-şi maximizeze potenţialul. Obţin mai mult din ei înşişi. Folosesc ceea ce au mult mai eficient.
 11. Sunt ocupaţi, productivi şi proactivi. În timp ce majoritatea se întind pe canapea, planifică, gândesc prea mult, şi în general, merg în cerc, ei sunt acolo şi rezolvă problema.
 12. Se aliniază cu oameni care gândesc la fel. Ei înţeleg importanţa de a fi parte dintr-o echipă. Creează relaţii din care toate părţile implicate au de câştigat.
 13. Sunt ambiţioşi; vor lucruri uimitoare – şi de ce să nu şi le dorească? Aleg conştient să trăiască cea mai bună viaţă decât să o petreacă pe pilot automat.
 14. Ştiu clar şi în mod cert ceea ce vor (şi ce nu vor) în viaţa lor. Ei chiar vizualizează şi planifică tot ce este mai bun în viaţă în timp ce alţii sunt mai degrabă spectatori ai vieţii.
 15. Mai degrabă inovează decât să imite.
 16. Ei nu amână şi nu îşi petrec viaţa aşteaptând “momentul potrivit”.
 17. Învaţă pe parcursul întregii vieţi. Lucrează în permanenţă în auto educarea lor, fie formal (academic), informal (din şcoala vieţii, privind, ascultând, întrebând, citind) sau experimental (făcând, încercând)… sau din toate trei.
 18. Sunt oamenii cu paharul jumătate plin – în acelaşi timp fiind pragmatici şi cu picioarele pe pământ. Au abilitatea de a găsi ceea ce este bun.
 19. Constant fac cee ce trebuie să facă, indiferent de modul în care se simt într-o anumită zi. Viaţa lor nu are porniri şi opriri.
 20. Îşi asumă riscul calculat – financiar, emoţional, profesional, psihologic.
 21. Ei se confruntă cu problemele şi provocările rapid şi rapid şi eficace, fără a-şi pune capul în nisip. Înfruntă toate provocările lor şi le folosesc pentru a se îmbunătăţii continuu.
 22. Nu cred şi nici nu aşteaptă destinul, soarta, şansa sau norocul. Ei cred şi se angajează în a crea în mod activ şi conştient propria lor viaţă mai bună.
 23. În timp ce bună parte din oameni sunt reactivi, ei sunt proactivi. Acţionează înainte să fie nevoie.
 24. Sunt mai eficienţi decât majoritatea în a-şi controla propriile emoţii. Ei simt ca noi toţi, dar nu sunt sclavi ai emoţiilor lor.
 25. Comunică bine şi lucreează conştiincios la această deprindere.
 26. Au un plan pentru viaţa lor şi lucreează conştiincios pentru a transforma acest plan în realitate. Viaţa lor nu este o serie nepotrivită de evenimente şi rezultate neplanificate.
 27. Dorinţa lor de a fi excepţionali are semnificaţia de a face de obicei lucruri pe care majoritatea nu vor. Ei aleg să devină excepţionali. Cu toţii ne aflăm zilnic în faţa unor decizii care ne modelează viaţa. Oamenii de succes iau decizii pe care majoritatea nu vor.
 28. În timp ce mulţi oameni sunt toxicomani plăcere şi evită durerea şi disconfortul cu orice preţ, oamenii de succes înţeleg valoarea şi avantajele de a lucra prin intermediul chestii dure, pe care le-ar evita marea majoritate.
 29. Şi-au identificat valorile lor de bază (ceea ce este important pentru ei) şi fac tot posibilul pentru a trăi o viaţă care reflectă aceste valori.
 30. Ei au echlibru. În timp ce aceşti pot avea succes financiar, ei ştiu că termenii banii şi succes nu sunt interschimbabili. Ei înţeleg că oamenii care au numai succes financiar, nu au succes deloc. Din păcate, trăim într-o societate care ne învaţă că banii înseamnă succes. Ca multe alte lucruri, bani sunt un instrument. Cu siguranţă nu sunt un lucru rău, dar în cele din urmă sunt doar o altă resursă. Din nefericire, prea mulţi oameni îi venerează.
 31. Înţeleg importanţa disciplinei şi a auto-controlului. Ei sunt puternici. Sunt fericiţi să ia calea mai puţin batută.
 32. Ei sunt siguri. Sentimentul lor de valoare de sine nu privine din de ceea ce deţin, pe cine cunosc, unde trăiesc sau cum arată.
 33. Sunt generoşi şi amabili. Aceştia găsesc plăcere în ai ajuta pe alţii să-şi atingă scopul.
 34. Sunt umili şi sunt fericiţi să-şi recunoască greşelile şi să-şi ceară scuze. Ei sunt încrezători în capacităţile lor, dar nu aroganţi. Sunt fericiţi să înveţe de la alţii. Ei sunt fericiţi să-i facă pe alţii arate bine, decât să caute gloria lor personală.
 35. Ei sunt adaptabili şi îmbrăţişează schimbarea, în timp ce majoritatea preferă confort şi obiceiul. Sunt confortabili şi îmbrăţişează noul şi neobişnuitul.
 36. Îşi menţin forma fizică, nu cu pregătirea pentru Jocurile Olimpice sau fiind obsedaţi cu corpul lor. Ei înţeleg importanţa de a fi fizic bine. Pentru ei aspectul nu este tot, ci sunt mai preocupaţi de funcţie şi de sănătate. Organismul lor nu este cine sunt ei, ci locul în care trăiesc.
 37. Ei au un motor mare. Muncesc din greu şi nu sunt leneşi.
 38. Ei nu fac doar ceea ce le place; întotdeauna le place ceea ce fac.
 39. Sunt rezistenţi. Când majoritatea aruncă prosopul, aceştia doar se încălzesc.
 40. Sunt deschişi, şi mult mai dispuşi să acţioneze la feedback.
 41. Nu petrec timp cu oamenii toxici.
 42. Sunt concentraţi asupra trăirilor actuale. Sunt intenţionat atenti la gândurile din prezent, abţinându-se în acelaşi timp de la orice judecată.
 43. Să stai în compania lor este mult mai confortabil decât a marii majorităţi.
 44. Nu investesc timp sau energie emoţională în lucruri asupra cărora nu au nici un control.
 45. Sunt fericiţi să înoate împotriva curentului, pentru a face ceea ce majoritatea nu vor. Ei nu acţionează pentru a fi pe placul celorlalţi şi nu au nevoie constant de aprobarea celorlalţi.
 46. Vor să fie ceea ce sunt capabili să devină, iar această dorinţă durează o viaţă.
 47. Îşi stabilesc standarde mai ridicate pentru ei înşişi, fapt care la rândul său produce un angajament mai mare, mai mult elan, o etică mai bună de lucru şi, desigur, rezultate mai bune.
 48. Ei nu explică eşecul. În timp ce mulţi vorbesc despre vârsta lor, durerea din spate, lipsa lor de timp, originea lor săracă, “ghinionul” lor, şeful lor arţăgos şi lipsa lor de oportunităţi (toate motivele bune pentru a eşua), ei găsesc un mod de a reuşi în ciuda tuturor provocărilor.
 49. Au un comutator de oprire. Ei ştiu cum să se relaxeze, să se bucură de ceea ce au în viaţa lor şi să se distreze.
 50. Cariera lor nu este identitatea lor, e treaba lor. Nu e cine sunt, e ceea ce fac ei.
 51. Ei sunt mai interesaţi de lucrurile eficiente decât de cele uşoare. În timp ce majoritatea caută calea cea mai rapidă, modul cel mai simplu (scurtătura), ei caută cursul de acţiune care produce cele mai bune rezultate pe termen lung.
 52. Termină ceea ce au început. În timp ce foarte mulţi îşi petrec viaţa lor pornind lucruri pe care nu le termina niciodată, oamenii de succes termină treabă – chiar şi atunci când emoţia şi noutatea s-au istovit. Chiar şi atunci când nu este distractiv.
 53. Sunt multi-dimensionali, uimitori, fiinţe minunate complexe (ca noi toţi). Ei îşi dau seama că nu sunt doar fiinţa fizică şi psihologică, ci emoţională şi spirituală, de asemenea. Ei lucrează conştient la a fi sănătos şi productiv la toate nivelurile.
 54. Ei practică ceea ce spun. Ei nu vorbesc despre teorie, trăiesc realitatea.
 55. Simt în permanenţă că totul va fi bine.

Este posibil să fii omis câteva obiceiuri… Poţi contribui cu propriile tale obiceiuri la această listă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>