Potrivit spuselor lui Larry Winget, să ai o atitudine permanent pozitivă este la fel de stupid cu a avea permanent o atitudine negativă. Multe cărţi de dezvoltare personală afirmă că ai nevoie de o pozitivă faţă de viaţă. Atitudinea te ajută să nu îţi mai baţi mintea cu motive sau gânduri de nimic, şi în acelaşi timp să păstrezi o imagine realistă asupra realităţii. Dacă nu-ţi poţi plăti facturile, probabil că nu lucrezi suficient de mult.
Gândirea “pozitivă” despre această situaţie nu îţi alimentează contul din bancă. Ai nevoie să descoperi un plan de atac, care îţi permite să începeţi acţionezi şi să alimentezi conturile curente.

Deşi este adevărat că o atitudine pozitivă îţi permite să treci mai uşor peste situaţiile negative, uneori ai nevoie să fii propriul tău critic. Cel mai bun mod de a te gândi la atitudine este faptul că fiecare situaţie necesită un amestec personalizat de emoţii. De exemplu, tu nu ai fi prea fericit dacă maşina ţi-ar fi fost remorcat, dar fiind proactiv cu privire la situaţia aceasta, te ajută să o remediezi. Dacă eşti prea negativ, nu vei primi maşina înapoi, ceea ce va conduce la probleme mai mari.

Atitudinea nu este totul, ci doar te ajută să reacţionezi la ceea ce se ţi se întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>