Acţiune, replici spumoase, plin cu clişee, momente plăcute în care empatizezi cu personajele şi nu se rezumă la atât… Dacă vrei să îţi delectezi creierul cu actori cu roluri memorabile – Colin Firth are o evoluţie care este în mod absolut de neuitat – a facut antrenament intens şi a slabit pentru a deveni un fel de întruchipare a forţei dar şi a eleganţei, ca un om de oţel!

Dialog inteligent şi umor britanic, acţiune şi adrenalina la maximum, distracţie garantată 100%. De exeplu scena din biserică este incredibilă, ca un balet – regizorul a dorit că totul sa fie văzut prin prisma comediei, asa ca violenta din film a fost realizata astfel incat sa nu socheze pe nimeni.

Pe mine m-a impresionat cel mai mult ideea frumoasă care stă la bază: cavalerul modern. Cine a citit “Cavalerii mesei rotunde” ştie că sir Galahad este cavalerul fără teamă şi fără prihană, care poartă în locul armurii strălucitoare impecabilul costum al gentleman-ului britanic, care isi invata discipolul cum sa devina un cavaler-gentleman ideal. Galahad spune: Să devi gentleman nu înseamnă să fii mai bun decât alţii, ci mai bun decât propriul tău ego din trecut.

Ideea de cavalerism, onoare şi demnitate care expusă în “Cavalerii mesei rotunde” şi care apare şi în acest film este emotionanta, fiind atât de rară în zilele noastre…

Filmul are la bază seria de benzi desenate cu acelaşi nume creată de Mark Millar, în care, Firth îl interpretează pe Unchiul Jack, un super-spion al MI6 care îl ia sub aripa sa pe Gary ‘Eggsy’, un pierde-vară care are norocul să îi fie nepot nerafinat, dar promițător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv, exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o amenințare globală.

Kingsman: The Secret Service (2014) [720p] (subtitrare română)

Kingsman: The Secret Service (2014) [1080p] (subtitrare română)

IMDB cinemagia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>